Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Γνωστοί Χαλκιδέοι λήστεψαν τράπεζα στη Θήβα

Είχαν ντυθεί με αποκριάτικες στολές και ήταν οπλισμένοι 


Ληστές, όχι από ανάγκη, αλλά κατ' «επάγγελμα» αποδεικνύονται δύο γνωστοί Χαλκιδέοι, ηλικίας 45 και 42 ετών, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά τη ληστεία που διέπραξαν στην Αγροτική Τράπεζα Κύμης τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας την Τρίτη 7 Αυγούστου, αυτοί οι δύο είχαν διαπράξει κι άλλη ένοπλη ληστεία, σε τράπεζα της Θήβας, τον Φεβρουάριο του 2012.
Όπως προέκυψε με αδιάσειστα στοιχεία, οι δύο δράστες μπούκαραν στην τράπεζα το πρωί της 8ηςΦεβρουαρίου 2010, κρατώντας μία  κοντόκανη καραμπίνα και ένα πιστόλι. Πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και με την απειλή των όπλων άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, που είναι οι δύο Χαλκιδέοι και χρησιμοποίησαν την ίδια ακριβώς μεθοδολογία με τη ληστεία της Τράπεζας στην Κύμη, που ακολούθησε και οδήγησε στη σύλληψή τους.
Η μεθοδολογία ήταν σχετικά απλή. Οι ληστές εισέβαλαν στα υποκαταστήματα των Τραπεζών φορώντας αποκριάτικες μάσκες ( η μία ήταν του Μητσοτάκη!), απειλούσαν τους υπαλλήλους με κοντόκανηκαραμπίνα και πιστόλι και αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για την διαφυγή τους κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία φρόντιζαν να τοποθετούν επίσης κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τώρα πια είναι στη φυλακή «φορτωμένοι» με δύο ληστείες ( αντί για την μία, για την οποία είχαν συλληφθεί) και αναμένεται να εισπράξουν βαριές ποινές όταν γίνει η δίκη τους.
Στη φωτογραφία βλέπετε τα όπλα και τις μάσκες, που βρέθηκαν στην κατοχή τους αμέσως μετά τη σύλληψή τους, που ακολούθησε τη ληστεία στην Κύμη.